Jak zrobić zimny bufet w galarecie

Jeśli chcesz zaserwować bufet na następnej imprezie, znajdziesz wiele przepisów do wyboru. Użycie matrycy smaków może pomóc Ci w zaplanowaniu nowych kombinacji. Chociaż nigdy nie należy podawać napojów alkoholowych w bufecie, zawsze można upewnić się, że opcje napojów są bezpieczne i zdrowe.

Jednym z najbardziej popularnych wyborów dla bufetu brunchowego jest różnorodność pikantnych podpłomyków. Te pyszne małe placki to doskonały sposób na włączenie ulubionych smaków śniadaniowych do wesołego, świątecznego menu. Są one również łatwe do przygotowania. Możesz przygotować te małe ciasteczka w zaledwie 30 minut, a doskonale komponują się z bekonem i serem. Podawaj z chutneyem i dodatkowym serem.

Kolejną świetną opcją dla bufetu brunchowego są angielskie tarty wiśniowe. Są one kwintesencją brytyjskości i są bardzo łatwe do wykonania. Pamiętaj tylko, aby przed podaniem obłożyć je lodem, aby nie były zbyt suche. Możesz też podać je bez lodu, jeśli wolisz.

Quiche to kolejny świetny sposób na wypełnienie bufetu. Wykonuje się ją z kupionej w sklepie mieszanki chlebowej, więc nie musisz się martwić o znalezienie składników. Jest to uniwersalne danie, które można podawać z liśćmi sałaty, lekkim dressingiem lub różnymi innymi dodatkami. Do tego przepisu możesz użyć ciasta choux, możesz też dodać mus serowy lub szczypiorkowy.

Jeśli organizujesz bufet brunchowy, powinieneś rozważyć użycie mętnej lemoniady i limonki, aby dopełnić inne dania. Będziesz potrzebować tylko trzech podstawowych składników: cytryn, limonek i cukru. Aby uzyskać najbardziej autentyczne rezultaty, musisz dokładnie przestrzegać przepisu.

Aby dodać więcej osobowości do swojego bufetu, spróbuj dodać wiele różnych przyborów. Należą do nich płaskie drewniane łyżki i mini pipety. Pipety umożliwiają gościom napełnianie własnych polew do deserów i są świetnym elementem do rozmowy dla Twoich gości. Goście mogą używać noża do rozbijania plastrów miodu, a nawet łyżki do nabierania pełnych plastrów miodu.

Jeśli planujesz bufet obiadowy, będziesz miał o wiele więcej opcji do wyboru. Niezależnie od tego, czy wybierasz klasyczny obiad, czy brunch, znajdziesz mnóstwo pysznych przepisów, które zaspokoją gusta wszystkich Twoich gości. Oprócz tradycyjnych pozycji, możesz spróbować zrobić różne masła smakowe i dżemy. Goście mogą również stworzyć jogurtowe parfaity. Jogurt jest świetnym sposobem na dodanie dodatkowego smaku do pieczywa, a Ty możesz użyć przypraw, aby nadać swojemu menu nieco więcej polotu.

Przygotowując bufet, musisz umieścić wszystko na stole, który ma odpowiednią wysokość i miejsce na wszystkie naczynia. Idealnie byłoby, gdyby naczynia do serwowania znajdowały się po jednej stronie, a reszta przedmiotów po drugiej. Jeśli jednak przygotowujesz bufet dla większej grupy, dobrym pomysłem jest odsunięcie stołu od ściany, aby ułatwić ludziom chodzenie wokół niego. Upewnij się również, że obrus jest czysty, aby nie rozlać na niego gorących potraw.

Podobne tematy