Niezależnie od tego, czy jesteś fanem bimbru, czy chcesz wypróbować nowy przepis, wiedza o tym, jak zrobić proporcje zacieru bimbrowego, może pomóc Ci stworzyć idealny napój alkoholowy. Zacier jest częścią procesu, który przekształca cukier w alkohol. Możesz użyć różnych masek, aby stworzyć różne smaki i ważne jest, aby eksperymentować z różnymi przepisami, aby upewnić się, że otrzymujesz najlepsze wyniki.
Będziesz chciał się upewnić, że używasz czystego still, kiedy robisz bimber. Powinieneś być w stanie utrzymać go w czystości i używać pokrywy i blokady powietrza. Będziesz chciał zachować nadal w chłodnym, suchym miejscu, tak, że nie psuje. Jest to również dobry pomysł, aby zrobić notatki podczas procesu. To pomoże Ci wprowadzić poprawki i udoskonalić swój przepis. Możesz również zanotować, ile drożdży używasz. Być może będziesz musiał spróbować kilku różnych rodzajów drożdży, zanim uzyskasz właściwą równowagę.
Pierwszym krokiem w robieniu zacieru bimbrowniczego jest dodanie cukru i drożdży do galonu wody. Będziesz potrzebował co najmniej jednego funta cukru i jednego funta kukurydzy. Możesz dodać rodzynki do zacieru, jeśli chcesz. Pomoże to poprawić smak whiskey.
Po dodaniu cukru i drożdży do wody, będziesz chciał ją wymieszać. Pomoże to pozbyć się wszelkich zanieczyszczeń, które mogą być obecne. Należy również spojrzeć na zacier, aby upewnić się, że jest krystalicznie czysty. Będziesz chciał się upewnić, że nie używasz zbyt dużo cukru, ponieważ nie chcesz, aby whisky była zbyt słodka.
Możesz również zrobić zacier bimbrowy, dodając cukier do paszy dla koni lub innych rodzajów sfermentowanej żywności. Pomoże to zapewnić, że otrzymasz najlepszy smak i sprawi, że alkohol będzie trwał dłużej. Będziesz także chciał się upewnić, że pozwalasz zacieru siedzieć przez kilka dni w temperaturze pokojowej, zanim go destylujesz. Możesz trzymać zacier w lodówce, jeśli chcesz. Będziesz także chciał się upewnić, że trzymasz go w stałej temperaturze, aby proces fermentacji był łatwy.
Drożdże, których używasz sprawią, że alkohol w zacierze będzie mocniejszy. Chcesz użyć co najmniej 1/4 uncji drożdży gorzelniczych na galon zacieru. Możesz również użyć drożdży szampańskich, aby Twój bimber smakował lepiej. Możesz również użyć drożdży turbo, które są bardziej tolerancyjne dla wyższych poziomów alkoholu. Upewnij się, że zacier jest chłodny przed dodaniem drożdży.
Będziesz również chciał się upewnić, że drożdże są dokładnie wymieszane. Pomoże to pozbyć się osadów, które są obecne w zacierze. Posiadanie czopka i śluzy powietrznej ułatwi proces przelewania Twojego zacieru.
Będziesz chciał się upewnić, że masz czysty, dobrze izolowany still do użycia podczas robienia bimbru. Twój zacier powinien być w temperaturze co najmniej 170 stopni Fahrenheita. Jest to ważne, ponieważ wrząca woda może spowodować odtlenienie. Będziesz również chciał upewnić się, że temperatura twojego wciąż jest 185-195 stopni Fahrenheita. Jest to bezpieczna temperatura dla destylacji alkoholu.
Podobne tematy